Welcome Guest ( Přihlásit se | Registrovat )

Všechny časy jsou v UTC [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Připouštění :-)
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2009 18:02 

Dovolím si založit toto téma.Tak jak jste na tom připouštíte letos,čím a proč ?jsem hrozně zvědavá dnes jsem odvezla kobylu k hřebci,nakládání byl "porod"hodinu jsme jí přemlouvali aby nastoupila jsem moc zvědavá až pojede zpátky.Připouštíme A1/1 Majáles je to šiml.zachvilku jdu volat ak proběhl první akt :oops: a pak vás budu informovat.

Předmět příspěvku: Re: Kdzž plemena tak od zrodu,takže téma připouštění :-))
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2009 18:05 

Leots nějak není co připouštět, máme stáj plnou valachů :D Každopádně loni jsme piřpouštěli kobču po Cantus Quick Laurem. Hříbě se narodilo v dubnu ale bohužel mrtvé.

Profil Zobrazit autorovy stránky  

Předmět příspěvku: Re: Připouštění :-)
PříspěvekNapsal: 01 čer 2009 10:33 

Já jsem minulý týden připouštěla Artušem trawel - welsh pony A. Je to moje první osobní zkušenost s reprodukcí koní, tak mi držte palce, ať si hned nenamelu hubu :)

PříspěvekNapsal: 01 čer 2009 13:07 

Zdravím,tak já už kobylu připouštěla ale je to 15 let a vlastní koně jen inseminací a kobyly to tenkrát vstřebali ,poslední leta to už plánuji,tak jsem to konečně dotáhla do konce a kobylu odvezla k hřebci,v sobotu se jí moc nechtělo ale od včera se říjí jako divá tak doufám že vše půjde dibře a nebudeme se muset vracet A samozřejmě že to završíme zdravím hříbkem a kobylou.
Mellory:držím palečky :D

PříspěvekNapsal: 01 čer 2009 13:56 

Děkuji. Tobě a tvojí kobylce je zase držím já. Věřím, že za 11 měsíců si tu budeme posílat fotky miminek a šťastných rodiček.
Jinak já měla docela divoké připouštění. Kobylku jsem ke hřebci vezla mimo říji (má tiché říje) a majitelka hřebce nemá příliš zkušeností a problém byl i s prostorem. Takže když začla kobča říjit, pustil se k ní hřebec a ona před ním prchala raketovou rychlostí, div že si nezlámala nohy (ve výběhu jsou betonové panely a jiné překážky). Z ruky nešla vůbec pustit a já nakonec skončila podupaná a nešťastná a naštvaná (hlavně na sebe).
Ve čtvrtek jsem si pro ni měla jet a když jsem sedala do přepravníku, tak paní volala, že se ta moje mrcha nechala od rána už třikrát připustit! Takže jsem si ji vezla domů až včera. Pravděpodobně byli první příznaky říje pouze vyvolané změnou prostředí a hřebcem a byli bez ovulace. Neboť se nechala připustit přesně týden od "začátku" říje. A taky asi hodně pomohlo, že se k ní hřebec pak vodil už jen na vodítku, aby jí nehonil a ona z něj přestala mít strach.
Nicméně já si užila parádní týdení depresy na téma : Já debil, co jsem to té mojí chudince udělala. :D
Příloha:
Poznámka: Tady už z něju opravdu strach neměla :-))
P5291254.JPG
P5291254.JPG [ 67.36 KiB | Zobrazeno 1287 krát ]

PříspěvekNapsal: 03 čer 2009 08:46 

APH Charlie Jane Valley - připouštění máme za sebou už po druhé - na poprvé se nepovedlo - a teť čekáme až budeme moct zjistit výsledek druhého pokusu sonografem... držte pěstičky :D

PříspěvekNapsal: 22 čer 2009 11:11 

Nic si z toho nedělej, řekni majitelce hřebce, že pouštěla moc brzy, pro příště je lepší vysledovat délky říje kobyly. Pokud má krátkou říji, dá se připouštět někdy od třetího dne, pokud mívá říje delší, klidně připouštět až pátý den.
Vhodné je určit sonem, jestli už kobyla bude ovulovat a nejdříve 48 hodin před ovulací připouštět, ale ani sono není zárukou toho, že se nějaká spermijka dostane na správné místo. Já minulý měsíc připouštěla 18ti letou prvničku a nezabřezla, ikdyž byla ovulace vysledovaná sonem, tak je u nás zase...snad už se povede...už je docela pozdě na připouštění...

Mellory píše:
Děkuji. Tobě a tvojí kobylce je zase držím já. Věřím, že za 11 měsíců si tu budeme posílat fotky miminek a šťastných rodiček.
Jinak já měla docela divoké připouštění. Kobylku jsem ke hřebci vezla mimo říji (má tiché říje) a majitelka hřebce nemá příliš zkušeností a problém byl i s prostorem. Takže když začla kobča říjit, pustil se k ní hřebec a ona před ním prchala raketovou rychlostí, div že si nezlámala nohy (ve výběhu jsou betonové panely a jiné překážky). Z ruky nešla vůbec pustit a já nakonec skončila podupaná a nešťastná a naštvaná (hlavně na sebe).
Ve čtvrtek jsem si pro ni měla jet a když jsem sedala do přepravníku, tak paní volala, že se ta moje mrcha nechala od rána už třikrát připustit! Takže jsem si ji vezla domů až včera. Pravděpodobně byli první příznaky říje pouze vyvolané změnou prostředí a hřebcem a byli bez ovulace. Neboť se nechala připustit přesně týden od "začátku" říje. A taky asi hodně pomohlo, že se k ní hřebec pak vodil už jen na vodítku, aby jí nehonil a ona z něj přestala mít strach.
Nicméně já si užila parádní týdení depresy na téma : Já debil, co jsem to té mojí chudince udělala. :D
Příloha:
P5291254.JPG

PříspěvekNapsal: 04 zář 2009 10:39 

Tak my máme letos uspěšně odinseminováno :P
Aloisem a Beethowenwm od Mullera.
Pro nás je to nejschůdnější cesta, holky byly moc hodné,a chytly se nám hned na první říji po hřebení.
Takže příští rok se už těšíme na nohatá mimi ;)

PříspěvekNapsal: 02 lis 2009 18:13 
Site Admin

Pak nezapomeňte poslat fotečky. Jsem docela zvědavý :lol:

Všechny časy jsou v UTC [ Letní čas ]