Nic si z toho nedělej, řekni majitelce hřebce, že pouštěla moc brzy, pro příště je lepší vysledovat délky říje kobyly. Pokud má krátkou říji, dá se připouštět někdy od třetího dne, pokud mívá říje delší, klidně připouštět až pátý den.
Vhodné je určit sonem, jestli už kobyla bude ovulovat a nejdříve 48 hodin před ovulací připouštět, ale ani sono není zárukou toho, že se nějaká spermijka dostane na správné místo. Já minulý měsíc připouštěla 18ti letou prvničku a nezabřezla, ikdyž byla ovulace vysledovaná sonem, tak je u nás zase...snad už se povede...už je docela pozdě na připouštění...
Mellory píše:
Děkuji. Tobě a tvojí kobylce je zase držím já. Věřím, že za 11 měsíců si tu budeme posílat fotky miminek a šťastných rodiček.
Jinak já měla docela divoké připouštění. Kobylku jsem ke hřebci vezla mimo říji (má tiché říje) a majitelka hřebce nemá příliš zkušeností a problém byl i s prostorem. Takže když začla kobča říjit, pustil se k ní hřebec a ona před ním prchala raketovou rychlostí, div že si nezlámala nohy (ve výběhu jsou betonové panely a jiné překážky). Z ruky nešla vůbec pustit a já nakonec skončila podupaná a nešťastná a naštvaná (hlavně na sebe).
Ve čtvrtek jsem si pro ni měla jet a když jsem sedala do přepravníku, tak paní volala, že se ta moje mrcha nechala od rána už třikrát připustit! Takže jsem si ji vezla domů až včera. Pravděpodobně byli první příznaky říje pouze vyvolané změnou prostředí a hřebcem a byli bez ovulace. Neboť se nechala připustit přesně týden od "začátku" říje. A taky asi hodně pomohlo, že se k ní hřebec pak vodil už jen na vodítku, aby jí nehonil a ona z něj přestala mít strach.
Nicméně já si užila parádní týdení depresy na téma : Já debil, co jsem to té mojí chudince udělala.

Příloha:
P5291254.JPG